Never Tear Us Apart

Godkväll!

Igår var det måndag och då rider jag ponnylektion på Ågesta, och då var det dags för hoppning. Fick min älskade lilla Adette (hon är verkligen liten, har jag märkt nu)! Det gick superduperbra, och hon var hur hoppglad som helst :) Hon ville knappt stanna, gick nästan för fort egentligen. Totalt blev det två stopp och ett riktigt dåligt hopp. Men allt berodde på mig - jag är så nervös! Inte för att hoppa, inte längre, utan för att det ska bli fel/dåligt så jag tar andras tid. Har man bara 45 minuter på sig och det är elva andra så har man en tidspress på sig, och jag klarar inte riktigt det. Men som sagt, det gick hur bra som helst förutom dessa stopp :) Det var baar jag som fick spaghetti-ben och då är det inte så lätt att hålla om med skänklarna och driva, haha!

Övningarna vi gjorde var
1) Från H, vända upp strax efter C på ett två-hindersstuds
2) Två-hindersstudset, ett galoppsprång och sen ett till två-hindersstuds
3) Från H, vända en tvär sväng strax efter C och hoppa ett kryss
4) Från M, vända en tvär sväng strax efter A, hoppa ett kryss,
rida på en båge och hoppa ett kryss, ut i vänster varv
5) Från F, vända upp strax efter C, hoppa studsen, ut i höger varv,
vid E vända upp mot räcke (tidigare kryss), ut i vänster varv

Vi hann med väldigt mycket idag, och det var jätteroligt! Har saknat att rida Adette väldigt mycket :)





Puss&Kram
Johnni

Sova!

Hejhopp!

Skrev inget inlägg igår för jag var så fruktansvärt trött och grinig, så jag tänkte bespara världen det! Idag har jag sovit ut, mådde inte så bra imorse så jag stannade hemma från skolan. Sov till strax innan två, då Marco ringde och väckte mig för att säga att han var på väg hem från skolan! Han trodde jag satt och spelade WoW och inte hade svarat på hans sms därför, hahaha! Så nördig är jag inte.... säger vi... :) För sen spelade jag, från cirka klockan 16 till 20 ^^

Igår gjorde jag väl inte så mycket... Eller jo, jag har bestämt med Lena att vi kör ner Humlan på söndag! Längtar massvis! Då slipper jag ha ångest över att jag inte kan vara hos henne varje dag :) Förresten så har jag ägt henne i lite mer än en månad nu (27/2 2010)! På tal om hästar så red jag ju på ridskolan igår... Kom jag på nu :P

Idag blir bloggandet väldigt tråkigt... Ursäktar för det! Någon som har tips på vad jag ska skriva om, när mitt liv inte är det minsta intressant för omvärlden? :)


Dagens tips
Det australiensiska bandet INXS (uttalas: in excess) är nog ett av världens bästa rockband! Kolla upp det! Ett stort plus är Michael Hutchence (som syns till hälften här till höger). Ett stort minus är dock att han inte finns bland oss längre :( Men kolla upp INXS, det är musik man blir glad av!!





Puss&Kram
Johnni

Härlig dag :)

Godkväll!

Skrev inget igår, men sen så hände det heller inget speciellt igår. Jag var med pojkvännen min, sen gick han ut med några kompisar och jag gick hem. Hade tråkigt, spelade WoW, tråkade lite till. Typ :)

Idag däremot så har jag hoppat (se inlägg under kategori "Ridning"), skrivit på kontraktet till stallplatsen i Vistaberg, löst korsord, slappat och vid tjudo i åtta bar det av hem till Carmen (älskling's mamma). Hos Carmen åt vi lamm och potatis, en otroligt god sallad med ost och krutonger, och till efterrätt blev det te, maränger och chokladbiskvier! Det var alltså jag, Sanna och Matias och Gustaf och hans flickvän Hanna(h?) :) Vi hade det supertrevligt och jätteroligt. Sedan var det dags att gå hem. Gustaf och Hanna skulle åt andra hållet, så jag, Sanna och Matias tog en promenad till Mariatorget, och där hoppade de på tunnelbanan sista biten och jag gick sista biten hem.

Nu ska jag skicka iväg ett mejl angående ett deltidsjobb/extrajobb! Ska bli spännande att se vilket svar jag får, då jag egentligen inte är tillräckligt gammal enligt deras beskrivning... Men jag fyller ändå 19 i år, och det står 20-35 :)


Dagens tips
Om du har mycket läsläxor av olika slag, tappa upp ett bad med badsalt/skum och släck ner till en behaglig (läs)belysning, och eventuellt tänd några ljus. Ta din bok/ditt papper och bara njut! Så blir det inte allt för tråkigt/jobbigt att plugga :)




Puss&Kram
Johnni

I will always love you

Godkväll!

Hoppade idag, och jag fick min vita springare Hillman! Min gamla sköthäst, som jag skött om sedan oktober 2003 (tills september 2009, då jag hyrde Humlan). Det gick superbra :) Känner mig heller inte alls lika osäker när jag hoppar längre. Mycket tack vare Nicole och hennes varmblod Miranda, som lärt mig massor och gett mig ett självförtroende inom grenen :) Visst hoppar jag inte gärna högre än 50/60 cm, men det är en god start, eftersom jag inte har någon riktig hoppteknik (än). Får se hur jag utvecklats efter sommaren! Ska på hoppläger på älskade Roo Gård då! Sjätte året i rad som jag åker dit. Världens bästa ställe, utvecklats mer än vad jag trodde var möjligt där! En vecka om året i fem års tid har gett mig den starkaste grunden inom ridningen! Tack!

Hoppövningen idag var i alla fall (tre hinder efter varandra):
1) Hoppa första hindret, räkna galoppsprång, hoppa sista hindret (hinder #2 var ej uppställt).
2) Samma, fast denna gång försöka minska/öka ett galoppsprång.
3) Hoppa första, andra och tredje i följd.
4) Hoppa första, andra, göra en volt, komma på andra igen och hoppa det tredje.

Jag älskar min Hillman!
Lipizzaner/halvblod, 1992, flugskimmel, okänd härstamning





Puss&Kram
Johnni

Got a love you can't defeat

Halloj!

Igår åt jag och Marco middag hos hans mamma Carmen, med Marco's bror Matias och hans flickvän Sanna :) Vi var där mellan åtta och halv tolv och hade det trevligt! Vi brukar ha "familjemiddagarna" på söndagar, men det skadar ju inte att ha dem två gånger på en vecka! I påsk ska vi eventullt åka ner till Göteborg och fira med Sanna's familj! Vore roligt om det blir så :)

Imorgon eller på söndag skriver jag på kontraktet till stallplatsen i Huddinge, så om en vecka är Humlan nere i Stockholm!! Hoppas allt blir bra där, mitt förstahandsval av stall är tyvärr fullt (där jag stod förut) för tillfället.

Idag hade jag heller ingen skola (som igår) så jag sov till tolv, vaknade av att Världens-Bästa-Jöze ringde! Saknar dig massvis! Somnade om, och vaknade av att min pojkvän lägger sig bredvid mig! Efter någon timme gick vi ut och åt kebabbuffé, tog en promenad och satte oss sen på Skinnarviksberget och tog det lugnt i det härliga vårvädret :)

Tänkte att jag ska börja tipsa om olika saker, exempelvis filmer, musik och kläder i slutet av varje blogginlägg. Vad säger ni, det är roligare än att jag bara skriver om mitt eget liv, eller hur? :)


Dagens tips

Om du blir riktigt sugen på något gott att äta, kolla vad du har hemma! Det brukar oftast gå att skrapa ihop något gott :) Det blir roligare, personligare, godare, nyttigare (inga konstiga tillsatser!) och miljövänligare! Exempelvis chokladbollar eller kokostoppar :)




Puss&Kram
Johnni

Nineteen NINETY-four

God midnatt alla vakna!

Tänkte bara tipsa om lite nostalgimusik á la 90-talet!

I ingen speciell ordning:
New Radicals – You Get What You Give
Meredith Brooks – Bitch
Marcy Playground – Sex and Candy
Jamiroquai – Virtual Insanity
Matchbox Twenty – 3 A.M.
Third Eye Blind – Semi-Charmed Life
Counting Crows – Mr. Jones
Alanis Morissette – Ironic
R.E.M – Losing my Religion
The Cranberries - Zombie
Chumbawamba - Tubthumping




Puss&Kram
Johnni

Johnni B. Goode

God kväll alla!

Startar denna blogg vid sidan av min andra (som jag i princip bara skriver i som en logg-/dagbok). I denna blogg tänkte jag skriva lite om min vardag, hur det ser ut i mitt liv just nu, och om musik, film, och andra allmänt roliga saker.


Först tänkte jag börja med att presentera mig, vem som ligger bakom denna (superintressanta) blogg ;)

Heter Johanna, och är 18 år (08-28-1991) och bor på Södermalm, i Stockholm. Jag går andra året på Frans Schartau's Gymnasium, sam. språk. Jag bor med mina föräldrar och mina två yngre syskon i en femma, men tillbringar den mesta tiden hemma hos min pojkvän Marco. Vi har varit tillsammans i drygt två år (10-02-2008). Jag har även en äldra syster (19-02-1990-29-03-1999) i himlen. Vila i frid, vackra ängel.

Jag äger en liten, grå kanin vid namn Sleaze-Tore (??-??-2007), som jag och min kompis hittade, ute på asfalten vid Mariatorget, i mitten av december 2007. Dessutom äger jag den finaste ponnyn i världen, Humlan (??-??-1997)! Mina bästa vänner heter Mikaela (Mickan) och Josefine (Jöze).

Jag spelar gitarr, och munspel på amatörnivå, och hoppas att jag någon gång ska bli bra på att sjunga! Mina hjältar är Neil Young, Michael Hutchence, Michael J. Fox och Jack Nicholson. I allmänhet lyssnar jag på rock (U2, INXS, Metallica, Springsteen, Young), och ser gärna på komedier, skräckisar eller äventyrsfilmer.

I framtiden vill jag jobba som personlig assistent, bagare, skribent för olika magazines, eller med djur. Min största frsmtidsdröm är att bli singer/songwriter, som exempelvis Dolly Parton eller Lars Winnerbäck.

Det var en snabb sammanfattning om mig!


Idag var jag i skolan, efter att ha varit hemma både måndag och tisdag. Segt gick det, men jag lever! Efter det gick jag hem till Marco och gjorde kokosbollar. Sedan ringde min gamla kompis David (som bor i Uppsala) och sa att han råkade vara i Stockholm, på söder dessutom! Så jag gick ut en timme och träffade honom :) Vi har inte setts sen 2007, helt sjukt!

Nu sitter jag här vid MacBooken och bloggar, har precis ätit och väntar på att få använda den stationära datorn så jag kan spela WoW. Sharyna, lvl 20, trollwarrior, DPS, Agamaggan. Horde for the win! Och både imorgon och på fredag är jag ledig från skolan, härligt värre! :)




Puss&Kram
Johnni