Prima(lina) dagar!

Halloj!

I tisdags skrittade jag fram i cirka 15 minuter (utan ryttare då!), och red sen två varv på ridbanan. Igår skrittade jag fram i skogen, med Cotten och hans medryttare, och när vi kom ut ur den (ca 10-15 min) satt jag upp 3-5 minuter och skrittade lite när det var jämnt underlag. Sen hoppade jag av igen och ledde de tio sista minutrarna :)

Idag (torsdag) tog jag rundan "runt" Törnby (13 min) och sen skrittade jag två varv på ridbanan (ett i vardera varv). Bytte varv via snett igenom, eftersom volter är lite för invecklat nu... kanske... Jag vågar i alla fall inte prova än, med tanke på att hon ändå visade (knappt) 1/2 grad vid longeringen!


Idag var även hovslagar-Tony ute och verkade och skodde min hästis (fram). Så nu är min pålle inte öm i fossarna längre :) Haha, Tony hade tydligen verkat och skott en häst ute på Törnby för en tre till fem år sedan, som han trodde var Humlan. Men så var det ju såklart inte, men kanske en bror till Pluttis? ;) Han var tydligen väldigt lik Humlan, inte bara till utseende och kroppstyp, utan även skonings-beteende, melerade hovar och samma "slitningar"! Enda skillnaden var tydligen att den här hästen brukade tappa en framsko, vilket Humlan inte brukar ^^




Primalina?




Puss&Kram
Johnni

Jippie!

HEEEEJ!

Humlan visade 1/2° (av 5° (som då är blockhalt)) markering i traven, men det lär hon nog alltid göra, eftersom det bildats ärrvävnad i senan. Men imorgon blir det sadling och promenad, och håller det lika bra efter 10-15 minuter skritt från marken, så hoppar jag upp (högst) 5 minuter och känner på henne. Ska bli riktigt spännande att se imorgon!

Veterinären sa att det såg mycket bättre ut nu än förra gången (26/1), och att det läkt ihop fint! Det syntes inga sprickor runtom längre, som det gjorde förra gången! Så hon sa att jag kunde börja skritta så smått, och testa ifall Humlis ben håller (vilket hon trodde starkt på efter hur det såg ut på ultraljudet). Funkar det så är det bara att fortsätta skritta (minst) en månad på ryggen, 20 min/dag (3-4 dagar veckan, varva med skritt från marken om jag inte minns fel, har inte pappret här just nu).

Jag var så nervös att när jag hörde diagnosen så blev jag helt apatisk. Jag kunde äntligen slappna av, efter dagar av nervositet inför idag. Så jag somnade nästan... haha! Hade sovit ca 6 timmar och vaknat hit och dit i lördags till söndags natt, och söndagen till måndagen sov jag 1,5 timme bara... var alldeles för nervös! Så nervös att jag inte vågade hålla i Humlan, när de gjorde ultraljudet, för jag var så rädd att smitta av min nervositet på henne, så att hon skulle börja skruva på sig. Så Nicole fick hålla, och jag höll på att dö, ungefär. Ville inte ens vara kvar i rummet först! Men när vetrinärerna börja småfnissa om något med Humlan, så fattade jag att det inte kunde vara dåligt. Så det var väl då jag började andas igen, ungefär :P

Så nu hoppas jag på det bästa! Jag älskar dig, min vackra, vackra prinsessa!



Puss&Kram
Johnni

The final countdown....

Godkväll!

Igår var det "bröllopsmiddag" på Törnby! Grillning, dryck och skratt. Så underbart!

Idag red jag Miranda i kanske 10-15 minuter. Nicole frågade om jag skulle rida, så jag hoppade upp med hennes hjälm och handskar. Det var barbacka så jag kom ju upp med hjälp av en pall... och Nicole's hjälp. Haha, osmidig! Sen gick jag och hämtade min pålle, som jag gjort iordning tidigare och ställt inne i boxen i snabbis, i stället för på betet, så hon fick lite skugga och magro (eftersom hon äter i princip konstant när hon har tillgång till mat). Hihi! Så jag tränsade henne och så gick jag ut med Nicole och Miranda till sällskap :) Vi gick till Svanhagen och rundade ICA och gick skogsvägen hem. Vi var ute i cirka 30 minuter. Det var mysigt väder och i princip myggfritt(!!!) i skogen. Härligt!

Imorgon gäller det! Imorgon vid 10:00-10:15 rullar transporten ut från Törnby's gårdsplan, och mot ATG-kliniken i Täby. Jag håller båda mina tummar och hoppas av hela mitt hjärta att allt blir bra nu.


Jag älskar dig, ponnyplutt! <3
Foto: Jag (2009)




Puss&Kram
Johnni

Long time, no see.... hihi :D

Halloj!

Haha fyfan, jag orkar inte blogga! :D I alla fall, tro't eller ej, men jag fick svar på maskanalysen inom ett dygn! Och det var 0-0 där, så jag behövde inte fixa maskmedel. Turturtur! Humlis ben verkar bara bli bättre och bättre, så hoppas verkligen att diagnosen på måndag blir "frisk häst som ska sättas igång"! Japp, jag har bytt tid! Skulle åkt in med henne till ATG kliniken i tisdags 15/6 vid 17:30, men hade ingen som kunde köra henne då. Så nu ska vi in på måndag 21/6 11:30.... Är jättenervös!

Bara 5 4 3 2 1 dagar kvar tills vi åker till ATG! Klart du blir tillräckligt frisk, Bebba :)<3

Och den 28e maj flyttade vi ju till Törnby igen! :D Knäpphästen hade lyckats flytta på mellanväggen i transporten (tjockis ville ha mer plats, haha?!) så hon var lite extra skärrad. Dock rann det av henne så fort hon kom bakom hörnet av stallet. Hon kände igen sig DIREKT! Bara spetsde öronen och kollade runt, och sen satte hon av i snabb skritt, och när vi skulle ner till gräset bakom den inhängnade ridbanan så drog hon till kraftigt till höger och ställde sig och kollade rakt in i sin gamla box. Så jävla gullig, som om hon menade "här bor jag, det vet jag!" :') Dock hade hon fel, för den var upptagen nu, så hon fick flytta in i Mökkvi's gamla box. :P Men det var inga problem, visade Humlan, det är lika mycket hemma här som där borta. Åh, vad jag älskar min häst! Gah! Det var så skönt att äntligen få komma hit! Humlan blev den gamla, vanliga, snälla Humlan igen. Inte den stressiga och irriterade Humlan, som hon blev ute på Vistaberg. Fattar fortfarande inte varför hon blev så! JAG ÄLSKAR DIG!

Förutom att det är skönt att Humlis har det bra och trivs i sitt hem, så får jag träffa alla gamla stallkompisar igen! Så nu slipper både jag och Humlis sakna platsen och folket :) Och så får jag rida lite! Har provridit Cotten en snabbis, en gång. Det gick skitdåligt.... Haha, jag hade gympaskor och för långa stigläder, och var dessutom trött. Dåliga kombinationer! Sen red jag Miranda direkt efteråt. Lite skillnad.... Mycket skillnad ^^ Ska även provrida Miranda för Cattis, som är ridlärare, på söndag kväll. Ska bli spännande att se hur det ska gå! På tal om Cattis, det är hennes häst som står i Humlan's gamla utebox :) Atlas heter han, superstor och jättesöt!

Mina planer är att till 1a juli så ska Pluttisen kunna gå ut på bete! Säger veterinären att hon fortfarande inte får röra sig mer än att hon får gå runt, så blir det inte av, såklart. Men jag hoppas verkligen att om hon inte är tillräckligt bra i senan för att bli riden, så ska hon åtminstone kunna få gå ute och beta och ha hagkompisar igen :)

Törnby har en hemsida nu!
http://www.stalltornby.mono.net
Besök, mina vänner!

Humlan 14/4 2010: Vistaberg
14/4 2010


Bra att du peppar mig Nicole, haha, såg din kommentar nyss!
Nöjd med uppdateringen, eller missade jag nått som jag kanske borde tagit med? :)

Puss&Kram
Johnni