Humlan

Hej!

Igår (torsdag) var jag ute hos Humlan vid fem-tiden. Hovslagaren skulle komma vid halv sju, men han ringde mig när jag satt på bussen och frågade om han kunde komma omcirka en kvart... Panik, tänkte jag! Så jag skyndade mig, och såklart så stod en av lösdriftshästarna inne i stallgången och en annan häst hade precis bliviv skodd för tappsko, så hela gången var full... Och när jag skulle hämta slangen och skölja av leran från Humlisens ben så hann en annan före mig. Så stackars hovslagaren fick vänta.... Men han var jättetrevlig och social! :) Henrik heter han. Han berättade vad han gjorde och varför, vad som kunde hända etc. Jätteskönt att faktiskt få veta vad som händer och så, eftersom jag inte kan någonting om hästens hovar mer än att de behöver verkas regelbundet och att att strålen är hyffsat känslig :P Han berättade på jättebra sätt, och så tyckte han att Humlan bör verkas var femte vecka ungefär, eftersom hon sliter snett, och ju mer snett hon sliter, desto snabbare slits det ned och sen kan det spricka där hon inte sliter för att det blir för högt där. Hahaha, invecklat (och dåligt förklarat)! Efter hovslagar-Henrik borstade jag och sedan gick vi ut på en 20-minuterspromenad i det äckliga vädret. Blä på regn och rusk! Tänkte att det var bättre att gå den kortare rundan nu när hon precis fått sin pedikyr.

Idag (fredag) kom jag ut till Humlis vid cirka två. Matade alla hästar vid tre, då jag råkade upptäcka, när jag skulle fylla på matpåsarna, att ingen varit där och gett lunchen än! Sedan var det borstning och promenad. Idag var vi ute 25 minuter. Och det regnade massor, så jag satte på täcket. Men vi hade inte ens kommit ut från stallplanen så hade det slutat. Haha, irriterande! Men hon verkade inte bry sig om att hon fick ha täcket på ändå!

Idag hade jag också, som sagt i dagens första inlägg "Långa dagar", tänkt köpa ett bett och en mössa till Humlan. Men jag kom hem så sent och var så trött att det inte blev av. Har tänkt köpa ett tredelat eggbett. Så då kom jag på, att när jag ändå ska till Kungens Kurva imorgon så kan jag bara knata ner till Hööks och köpa det! :)

Detta bett hade jag tänkt mig;

Vad tycker ni om det? Såg att det fått bra kritik på Hööks hemsida i alla fall! Har valt ett tredelat för att hon har det nu, och haft så länge jag känt henne (2004) och för att det inte blir hävstångseffekt då. Fasta ringar fick jag tips om av en kompis, eftersom risken att det klämmer henne i mungiporna minskar avsevärt.



Puss&Kram
Johnni

Kommentarer är kul att få :)
Postat av: Nicole

Du vet redan vad jag tycker ;)

Sen på sikt är det bra och ha ett eller flera bett för att kunna varriera, jag har förtstått att även det är bra. Men det är ju för framtiden =)

2010-04-25 @ 20:59:16
Postat av: Elina

lär också ligga stilla och bra i munnen :)

2010-05-02 @ 12:50:17
Blogg: http://dressyrelina.webblogg.se/

Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:


Din blogg:


Kommentar:

Trackback