Slapp, tatueringar och jordgubbar

Hejhopp!

Skolan, stallet och sedan hem och göra toast och kolla på TV. Slappt, och riktigt jävla nice! Kollade först på "Roseanne" på TV4 Komedi och sedan på "Miami Ink" på Discovery Travel & Living. Gah, vill också gadda mig! Efter min slappstund bar det av hem till Carmen på middag :) Denna gång var även hennes son med ;) Haha, idag var det snarare jag som sov; är så sjukt trött idag! Vi åt i alla fall hemgjorda pommes med entrecôte och kalvkött, och en supermumsig sallad till. Till dessert åt vi glass med jordgubbar och ugnsbakade äppelklyftor (med kanel, socker och en skvätt cherry/brandy på)... Såååå gott! Åt även det i söndags, hemma hos Sanna och Matias, om jag inte nämnde det? Något jag rekommenderar - enkelt, snabbt och nyttigt! Äpplena ska väl iofs vara inne i ugnen i cirka 20 minuter, men annars går det fort ;)

Och just det, den nya sängen kom idag! Haha, värsta tronen, den är jättehög jämfört med den gamla. Ska bli mysigt att sova i en helbottnad säng i natt. Den förra läckte tagel... Det var en hästens från 80-90-talet med en litet hål i undersidan, där delar från sängen sakta men säkert tog sig ut. Hittade en trasig fjäder häromdagen, exempelvis :P

Dagens tips
Ja, dagens tips blir nog att prova på den härliga desserten! Speciellt med gräddglass blir den riktigt god :) Så, här är receptet på den goda, och somriga, efterrätten:

4 personer
3 äpplen, valfri sort efter smak
0,5 l jordgubbar
1 paket GB-gräddglass (0,5 l)
2 msk cherry/brandy
Kanel och socker

Skala och skär äpplena i smalare klyftor. Lägg dem i en ugnstålig form och strö över kanel, socker och cherryn. Ställ in äpplena i ugnen på 175 grader, och låt dem gräddas tills de blivit mjuka (cirka 20 minuter). Medan äpplena värms, skär jordgubbarna tunt och någon minut innan äpplen är klara, dela upp glassen i fyra lika stora bitar (då blir den lite mjukare). Sedan är det bara att göra en snygg uppläggning på assietter. Bon appétit! :)




Puss&Kram
Johnni

Kommentarer är kul att få :)

Kommentera gärna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail:


Din blogg:


Kommentar:

Trackback